dissabte, de maig 31, 2008

UN SAC DE CLAUS

En Joan era un noi amb molt mal caràcter. S’enfadava, insultava i ofenia a tothom. No tenia amics i encara que era capaç d’adonar-se que amb aquell caràcter de mil dimonis només conseguiria enemics tampoc sabia què fer per tractar de ser més amable.
Quan va fer 16 anys era tanta la seva preocupació i les ganes de relacionar-se amb la gent que va decidir anar a veure l’home més savi que vivia a la seva comarca. Era una mena de bruixot que tenia una fama, ben guanyada, de resoldre molts problemes dels humans.
El bruixot, després d’escoltar el seu problema, li va dir que no era gens fàcil de solucionar però que hi havia una possibilitat.
Li va donar un sac de claus i li va dir que cada vegada que s’enfadés amb una persona clavés un clau a la tanca del jardí de la seva casa. I que tornés a visitar-lo quan estigués una setmana sense clavar-ne cap.
En Joan, encara que no del tot convençut, va proposar-se fer el que el bruixot li havia manat:
El primer dia ja en va haver que clavar 37!!!
Els dies i les setmanes següents també en va haver de clavar força però com que la tasca de clavar claus no li agradava gens ni mica va procurar controlar-se més i ser més respectuós amb la gent.
Al cap d’uns mesos en Joan havia après tan bé a controlar-se que ja va arribar el moment que durant una setmana seguida no en va clavar ni un.
N’estava orgullós del seu progrés, fins i tot ja començava a tenir algun amic. Així que va decidir tornar a veure el bruixot.
Encara que en Joan esperava sentir del bruixot que el tractament havia acabat, per a la seva sorpresa, el bruixot li va dir que ara començava la segona part, la més important:
“Per cada dia que et controlis hauràs de treure un clau. Torna’m a visitar quan tots els claus ja estiguin trets.”
Van haver de passar quatre mesos més fins que ja no quedés cap clau a la tanca.
Arribat aquest dia en Joan va tornar a veure el bruixot amb l’esperança de què li donés la felicitació.
El bruixot va anar amb ell fins a la tanca i li va dir:
“Has fet la feina molt bé però vull que et fixis en la fusta. Com pots veure ha quedat plena de petits foradets. Ja mai tornarà a ser la d’abans. Quan ofens una persona les coses ja mai tornen a quedar com abans.”
Si claves una navalla a una persona i després la treus sempre quedarà la ferida. No importa les vegades que li demanis perdó, la marca de la ferida no desapareixerà mai més.
Si ofens una persona també la deixes ferida i aquesta ferida no desapareixerà mai més.
Tingues cura del que dius a les persones amb qui convius. Pots ferir-les sense adonar-te.
Els amics i les amigues són unes persones que sempre estan al teu costat quan les necessites.
Per això mateix has de tractar-los amb estimació i tendresa.

Potser que per al MÓN, tan sols siguis “Algú”,
però potser per a “Algú” ...“ Potser siguis tot el seu món ”



dilluns, de maig 19, 2008

EL VALOR DE LA AMISTAD

Dos amigos viajaban por el desierto y en un determinado punto del viaje discutieron. El otro, ofendido, sin nada que decir, escribió en la arena: "Hoy, mi mejor amigo me pegó una bofetada en el rostro". Siguieron adelante y llegaron a un oasis donde resolvieron bañarse. El que había sido abofeteado y lastimado comenzó a ahogarse, siendo salvado por el amigo. Al recuperarse, tomo un estilete y escribió en una piedra: "Hoy. mi mejor amigo me salvo la vida". Intrigado, el amigo pregunto: Por que después de que te lastime, escribiste en la arena y ahora escribes en una piedra? Sonriendo, el otro amigo respondió: "Cuando un gran amigo nos ofende, deberemos escribir en la arena, donde el viento del olvido y el perdón se encargaran de borrarlo y apagarlo; por otro lado cuando nos pase algo grandioso, deberemos grabarlo en la piedra de la memoria del corazón, donde el viento no podrá borrarlo". Las relaciones humanas, por ser relaciones perfectibles más no perfectas, deben basarse en el perdón , sólo así podremos construir una verdadera amistad y, aunque muchas veces signifique renunciar a nosotros mismos y duela, podremos realmente amar, ser amados y por ende alcanzar la plena felicidad. "En el momento de la muerte, no se nos juzgará por la cantidad de trabajo que hayamos hecho, sino por el peso de amor que hayamos puesto en nuestro trabajo. Este amor debe resultar del sacrificio de sí mismos y ha de sentirse hasta que duela."
Madre Teresa, M.C.

dijous, de maig 15, 2008

dimarts, de maig 13, 2008

SOLIDARITAT AMB EL CÀNCER



Bonic vídeo que mostra la solidaritat d'una nena amb un amic seu que es troba en procés de recuperació de càncer.

EL NIÑO Y EL ECO

Jorge, que no sabía lo que era el eco, un día se divertía en el campo en ir montado sobre un palo de escoba, como si fuera un asno y en gritar:
-¡Arre! ¡Arre! Pero inmediatamente oyó las mismas palabras en el bosque cercano.
Creyendo que algún niño se hubiera escondido en él, le preguntó admirado: -¿Quién eres tú?
La voz misteriosa repitió inmediatamente: -¿Quién eres tú? Jorge, lleno de furor, le gritó entonces: - Tú eres un necio.
Enseguida la misteriosa voz repitió las mismas palabras. Entonces Jorge montó en cólera y lanzó palabras cada vez más injuriosas contra el desconocido que suponía escondido; pero el eco se las devolvía con la máxima fidelidad.
Jorge corrió al bosque para descubrir al insolente y vengarse de él, pero no encontró a nadie.
Entonces se marchó a su casa, y fue a consolarse con su mamá de lo que le había sucedido, diciéndole que un bribonzuelo, escondido en el bosque, lo había colmado de injurias.
Esta vez te has engañado, pues lo que has oído ha sido el eco de tus mismas palabras - le dijo la madre -.
Si tú hubieras dicho en alta voz una palabra afectuosa, la voz de que hablas te hubiera respondido también en términos afectuosos.
Lo mismo sucede en la vida ordinaria. Por lo común, el proceder de los demás para con nosotros es el eco de nuestra conducta para con ellos. Si somos educados con los demás, los demás lo
serán con nosotros. Si, en cambio, somos descorteses, ruines y groseros con nuestros semejantes, no tenemos derecho a esperar ser tratados de diferente manera.